Aplicare spuma poliuretanica usi

Aplicare Spumă Poliuretanică: GHID PRACTIC, evita situațiile neplăcute

La este folosită spuma poliuretanică?

Datorita calităților si caracteristicilor acesteia spuma poliuretanica este folositoare in diverse când este renovata sau ridicata o construcție.

Aceasta poate fi folosita cu succes in izolarea termica, izolarea fonica a pereților sau acoperișurilor dar si in umplerea anumitor gauri, goluri din pereți însa cel mai des meseriașii o folosesc pentru montarea și etanșarea ușilor si a ferestrelor.

Procesul de aplicare spumă poliuretanică.

Ce greșeli trebuiesc evitate in procesul de aplicare a spumei poliuretanice și cum le putem evita?

Cea mai mare problema de care trebuie sa țineți cont când folosiți spuma poliuretanica este pătarea / murdărirea ușii, ferestrei sau a suprafeței pe care o izolați cu aceasta. O soluție simpla pentru a evita aceasta problema ar fi sa aplicați folie de plastic in locurile care pot fi pătate înainte de aplicarea spumei.

O alta situație ce trebuie evitată este folosirea spumei in exces deoarece după cum bine știți aceasta se umfla in timp si daca folosind prea multa se pot dubla sau chiar tripla costurile lucrării inutil. Pentru a nu se ajunge aici va recomand sa urmați cu atenție pașii enumerați mai jos si să aplicați spuma treptat adică sa puneți inițial câteva bule de spuma după care așteptați circa 10 minute înainte sa continuați.

Iată câțiva pași simpli pentru aplicarea spumei:

  1. Folosiți mânuși si ochelari de protecție;
  2. Curățați atent praful după care umeziți cu un pulverizator de apă;
  3. În cazul în care folosiți un pistol de spuma care nu este nou acesta se curata cu un lichid special care înlătura spuma veche;
  4. Agitați tubul de spuma de aproximativ 30 de ori;
  5. Întoarceți tubul de spuma cu vârful in jos si începeți sa o aplicați.

 

Tipuri de spuma poliuretanică. Cum aleg spuma corespunzătoare pentru nevoile mele?

 

Trebuie sa știți ca spuma poliuretanica poate fi de mai multe feluri si aceasta poate fi pentru orice anotimp(all seasons) care poate fi aplicata la temperaturi foarte joase dar si foarte ridicate (de la -15°C pana la 35°C).Atenție la ce cumpărați caci totodată poate fi si spuma ce se aplica doar vara(de la 5°C pana la 35°C) sau spuma ce se aplica doar iarna(de la -15°C pana la 20°C).

De asemenea spuma trebuie aleasa și in funcție de spațiul unde o folosiți și anume spuma de interior sau de exterior, pentru spatiile înguste exista spuma cu volum mic de expandare(recomandata pentru tavane, pardoseli si rosturile dintre pereții despărțitori) sau spuma cu volum mare de expandare(folosita cel mai des la montaj de uși, ferestre când spațiul care trebuie umplut este mare).

In cat timp se usucă spuma poliuretanica?

O ultimă caracteristica asupra căruia va recomand sa fiți atenți când va cumpărați spuma poliuretanica este timpul de întărire acesta poate fi: spuma cu întărire rapida(10-15 minute) sau spuma cu timp normal de întărire(pana la 24 de ore).