7 Tipuri de Servicii Prestate de un Lacatus Mecanic

7 Tipuri de Servicii Prestate de un Lacatus Mecanic

Un lăcătuș mecanic este un meseriaș profesionist specializat in reparații iale sau încuietori dar si in crearea de chei pentru acestea sau numeroase alte activități. Serviciile prestate de un lăcătuș nu mai sunt așa solicitate in ziua de azi datorita încuietorilor profesionale apărute pe piața. Cu toate astea oamenii mai solicita un lăcătuș din când in când pentru a repara, schimba sau monta încuietori sau pentru a duplica cheile acestora.

Pentru societăți dar si pentru persoane fizice este foarte importanta siguranța când vine vorba de încuietori. De aceea oamenii prefera experienta unui lăcătuș.

Aveți mai jos exemplificate 6 situații in care este nevoie de experienta unui lăcătuș mecanic.


1. Montarea unei noi yale/incuietori

7 Tipuri de Servicii Prestate de un Lacatus Mecanic

Daca vine vorba de siguranța locuinței, biroului sau al unui spațiu comercial pe care îl dețineți, aveți nevoie de încuietori suficiente pentru compartimentarea corecta a acestuia. Exista o varietate extinsa de yale si metode de a securiza o ușă despre care puteți învață de la meseriașul la care sunați. Spre exemplu : yala electromagnetica, yala cu cod de acces, acces pe baza unui card sau varianta tradiționala cu cheie si butuc si multe altele.

In cazul in care a-ti pierdut un rand de chei sau v-a fost furat sau pur si simplu nu considerați suficient de sigura o yala atunci lăcătușul poate să schimbe încuietoarea cu una noua si mai sigura pentru nevoia dumneavoastră.

O practică des întâlnita printre proprietarii care oferă apartamente spre închiriere este schimbarea butucului de la intrare ori de cate ori schimba chiriașul.

2. Reparații încuietori si yale

7 Tipuri de Servicii Prestate de un Lacatus Mecanic

Sunt foarte rare situațiile in care se defectează o broasca sau o yala si aveți nevoie de un lăcătuș pentru a păstra aceasta încuietoare si cheile existente.

In majoritatea cazurilor broasca trebuie demontata si dusa la bancul de lucru al lăcătușului iar ca timp de execuție si preț al manoperei este similar cu înlocuirea acesteia cu una noua. De preferat este schimbatul piesei defectate din motive de siguranța.

3. Copiere chei

7 Tipuri de Servicii Prestate de un Lacatus Mecanic

Daca aveți o singură copie a unei chei sau nu aveți chei suficiente trebuie sa mergeți cu cea pe care o aveți într-un centru de copiere chei unde un lăcătuș o sa va facă duplicate cate aveți nevoie pentru ușa dumneavoastră.

Sau daca aveți un chiriaș nou si acesta are nevoie de propriul rand de chei de acces in locuința trebuie de asemenea sa vizitați un centru de copiere chei.

4. Ușa este blocata sau cheia a fost rupta in butuc

Reparatii feronerie

Aceasta este o situație neplăcută pentru care exista serviciile in regim de urgenta ale lăcătușilor. Fie ca ai rupt cheia in butuc sau ai o yala care se închide automat si ai uitat cheile in casa trebuie sa apelezi la un lăcătuș mecanic pentru rezolvarea problemei, este o situație neprevazuta si pentru asta exista lăcătuși specializați in deblocări uși care intervin non-stop in timp util sa nu lase clientul sa stea prea mult închis pe dinafara.

5. Deblocări auto sau copiere cheie auto

7 Tipuri de Servicii Prestate de un Lacatus Mecanic

O alta situație neplăcută care necesita intervenția unui lăcătuș este cea in care cineva își pierde cheile de la mașină, are nevoie de o cheie de rezerva sau necesita deblocarea ușii pentru ca are cheia in autovehicul iar mașina a fost blocata automat.

Ca si in situațiile de mai sus trebuie făcuta dovada de proprietate înainte de intervenția lăcătușului.

6. Reparații utilaje si reparații generale

In cadrul unei întreprinderi un lăcătuș mecanic poate fi desemnat pentru întreținerea si repararea utilajelor la defecțiunile apărute.

7. Operațiuni sudura si confecții metalice

Fisa postului unui lăcătuș cuprinde deseori si activitatea de sudor, acesta fiind responsabil cu diversele lucrări de confecții metalice, sudura pentru reparații sau producție.

Citeste si: https://meseriasilacheie.ro/cum-se-monteaza-o-usa-pentru-locuinta-ta/